14 август 2007

По-добрият Gmail


Имейл услугата на Гугъл е една от най-популярните сред потребителите и несъмнено се радва на голям интерес. Едно от предимствата й е изчистеният и лесен за употреба интерфейс. Има обаче начин да придобиете още по-голям контрол над елементите му и да го направите още по-добър.

Better Gmail е разширение за броузъра Файърфокс, който събира в едно над 30 подобрения за Gmail и ви предоставя възможността да изберете кои от тях да са активни. Ето по-интересните от тях:

  • Скинове - от дясно виждате снимка на част от екрана с приложен "Super Clean". Заедно с оригиналния вид, имате избор от общо 5 изгледа.
  • Детайлни интерфейсни подобрения - премахване на броя на спам съобщенията от менюто, преместване на броя непрочетени съобщения в инбокса най-отпред в заглавната лента на баузъра, възможност да зададете йерархия на етикетите, т.е. донякъде да ги превърнете в папки, или пък да ги скриете в навигационното меню.
  • Интеграция на Reader - получавате достъп до четеца на емисии направо в интерфейса на Gmail.
  • Повишен контрол над съобщенията - допълнителни възможности за търсене, запазване не търсения, цветове за етикетите, икони за приложените файлове.

Няма коментари: