10 август 2007

Списък с не-много-популярни блогове

...които представят по-особени перспективи към дейността на Гугъл.

http://google-health-ads.blogspot.com

Рекламите може и да са интересен бизнес, но все някога се появяват и лекарствата. Блог за здравни реклами. Специално в Интернет те са доста противоречиво явление покрай купищата спам съобщения, които генерират. Но за Гугъл това всъщност е добра възможност да заложат на най-силната страна на търсачката си -- релевантността. Блогът е относително нов и доста вял -- предимно насочен към потенциалните рекламодатели, а не към хората, търсещи здравни съвети и продукти.

http://en.blog.orkut.com

Някой спомня ли си какво беше Оркут? Когато се появи, аудиторията прие социалната мрежа доста ентусиазирано, а Гугъл се колебаеха до каква степен да нарекат услугата своя. В момента мрежата свързва предимно потребители от Бразилия и Индия, което съвсем ясно се отразява и на съдържанието на този блог.

http://googlereader.blogspot.com/

Блогът на Google Reader -- четецът за синдикирани емисии. Актуалната тема напоследък е окончателното изоставяне на старата версия на интерфейса на услугата. По традиция Гугъл наблегнаха на факта, че потребителите могат на воля да се оплакват от този факт в Групите. Също по традиция потребителите поеха поканата и се оплакват ентусиазирано. Гугъл вече бяха отговорили предварително с видео, представящо интервю с потребител-гуру, който ползва новият интерфейс и преглежда над 600 статии за отрицателно време.

http://googletesting.blogspot.com

Блог, който се списва от тест инженерите в Гугъл. Едно от основните им занимания, изглежда, е да правят презентации по конференции, които в последствие биват презентирани тук. Всъщност това е изключително полезен ресурс за професионалисти, защото представя множество детайли от същинския технологичен работен процес в компанията. Най-малкото може да се информирате защо Гугъл са така вманиачени на тема автоматизиране на тестването и колко са напред с материала в областта.

Няма коментари: